Advies

Opdrachtgever: De provincie Noord-Brabant

Wanneer: december 2019 – heden

De coöperatie de Landschapsboeren bestaat uit acht melkveehouders die de natuur en het landschap centraal stellen in hun extensieve bedrijfsvoering. Zij onderscheiden zich door zich in te zetten voor een divers landschap, biodiversiteit, waterkwaliteit, dierenwelzijn, maatschappelijke betrokkenheid en klimaatmitigatie. Om deze inspanningen te kunnen volhouden, gaan zij hun landschapsdiensten aanbieden aan partijen die hier baat bij hebben en de Landschapsboeren willen steunen.

Dit initiatief is gestart door Jack Verhulst, eigenaar van de Hillekens Hoeve. Biodiversity in Business ondersteunt de ontwikkeling van de Landschapsboeren door het proces te begeleiden, de propositie aan te scherpen en klanten te vinden. Het Louis Bolk Instituut werkt mee aan de ontwikkeling van een methodiek waarin een allesomvattende waarde voor deze manier van extensieve veeteelt wordt gevonden. Deze methodiek wordt gecreëerd in samenwerking met experts en vergelijkbare initiatieven op het gebied van het verwaarden van ecosysteemdiensten.

Binnenkort wordt er een klantdag georganiseerd waarin we samen met potentiële klanten een stap verder kunnen zetten richting het verwaarden van deze diensten.

Kijk voor meer informatie over de Landschapsboeren op hun eigen website.