Advies

Opdrachtgever: De provincie Noord-Brabant

Wanneer: december 2019 – heden

In de regeling natuurinclusieve veehouderij stimuleert de provincie stimuleert boeren om meer natuurinclusief te ondernemen. De provincie ziet graag dat kansrijke business plannen van veehouders die aan deze regeling meedoen, ook gefinancierd worden. Reguliere vormen van financiering zijn niet altijd passend of reguliere financiers, zoals banken, zijn terughoudend in de financiering.

Binnen dit traject ondersteunt Biodiversity in Business bij het organiseren van de financiering voor kansrijke natuurinclusieve business plannen. Dit doen wij met ‘financieringstafels’. Partijen die de rentabiliteit zouden kunnen vergroten of een rol zouden kunnen spelen bij de financiering worden gevraagd mee te denken en gezamenlijk te financieren en risico te dragen. Biodiversity in Business faciliteert de onderhandeling en organisatie.

Een voorbeeld van een financieringstafel die wij hebben gefaciliteerd is de casus van Bart Combee, een melkveehouder in het Brabantse Helvoirts Broek. Klik hier voor meer informatie over het resultaat van deze succesvolle financieringstafel!

Laat een reactie achter